Japanilaisyritys palkitsi Reijo Vuorio Ky:n suomalaisittain.

Orimattilassa toimiva terveydenhoitolaitteita myyvä Selkähoito Reijo Vuorio Ky on saanut vastaanottaa japanilaisyhtiön hakeman Keskuskauppakamarin ansiomerkin pitkäaikaisesta yhteistyöstä.

Selkähoito Reijo Vuorio Ky on tuonut vuodesta 1989 lähtien maahan Teranishi Electric Works LTD:n valmistamia hieromalaitteita, jotka on toimitettu lähinnä sairaaloiden ja terveyskeskusten käyttöön. Vuorion markkinoima päämalli PM-860 on pysynyt muuttumattomana koko yhteistoiminnan ajan.

Se, että japanilaisyhtiö hakee suomalaista ansiomerkkiä, johtuu siitä, ettei Japanissa tunneta vastaavaa palkitsemiskäytäntöä. Eksoottinen yhteistyökumppanin muistamismahdollisuus ihastutti japanilaisia kovasti. Keskuskauppakamarin mukaan tapaus on ainutlaatuinen.

Keskuskauppakamarin ansiomerkki luovutettiin 16. kesäkuuta Kalastajatorpalla. Sen luovutti japanilaistehtaan Espanjassa asuva Euroopan edustaja Leo K. Pajarinen.

Normaalin kunniakirjan lisäksi Vuorio sai tehtaan ylimmän johdon kiitoskirjeen, jossa nimikirjoitukset oli varmennettu henkilökohtaisin "sinettileimoin". Leimasin on perijapanilainen tapa signeerata ja sitä käyttävät mm. taiteilijat ja virkamiehet. Sen nimi on suomalaisittain hauska "HANKO".

Teranishi Electric Worksin Euroopan edustaja Leo K. Pajarinen kiinnitti Keskuskauppakamarin ansiomerkin Reijo Vuorion rintaan.

Tehtaan vientijohtaja kävi muutama vuosi sitten perheineen Suomessa näyttämässä kahta suomalaista ihmettä: lapsilleen joulupukkia Rovaniemellä ja tehtaan suunnittelupuolella työskentelevälle vaimolleen Reijo Vuoriota Orimattilassa.